East Grinstead

http://www.grosvenor-lt.co.uk/wp-content/uploads/east-grinstead-west-sussex-garden-transformation-overview-grosvenor.jpg
http://www.grosvenor-lt.co.uk/wp-content/uploads/east-grinstead-west-sussex-garden-transformation-2-grosvenor.jpg
http://www.grosvenor-lt.co.uk/wp-content/uploads/east-grinstead-west-sussex-garden-transformation-4-grosvenor.jpg
http://www.grosvenor-lt.co.uk/wp-content/uploads/east-grinstead-west-sussex-garden-transformation-3-grosvenor.jpg
http://www.grosvenor-lt.co.uk/wp-content/uploads/east-grinstead-west-sussex-garden-transformation-porch-veranda-grosvenor.jpg
http://www.grosvenor-lt.co.uk/wp-content/uploads/east-grinstead-west-sussex-garden-transformation-utitlity-area-grosvenor.jpg
http://www.grosvenor-lt.co.uk/wp-content/uploads/east-grinstead-west-sussex-garden-transformation-neighbours-view-grosvenor.jpg
http://www.grosvenor-lt.co.uk/wp-content/uploads/east-grinstead-west-sussex-garden-transformation-inside-summerhouse-grosvenor.jpg
http://www.grosvenor-lt.co.uk/wp-content/uploads/east-grinstead-west-sussex-garden-transformation-front-drive-grosvenor.jpg

Project Details

This East Grinstead couple had decided to completely revamp their steeply sloping garden rather than move. They had some fairly clear ideas about their final objective and between us, we modified the actual construction ongoingly during the revamp. Some components were by virtue of input from neighbours, some by the physical nature of the slope and the majority to fit customer aspirations. All man made boundaries were renewed and replaced and an overgrown conifer hedge was removed and replaced with a very solid new fence, sitting atop a retaining wall. A number of existing plants were re-used and more will be introduced . Concrete re-inforced retaining walls were built and the slope changed to a series of interconnected terraces, each with a slightly different purpose. All unsightly concrete was screened to the benefit of the neighbours. The customer erred towards a modern clean ‘contrasty’ look. We therefore supplied, grey and black granite, black basalt and ‘Staffordshire blue’ engineering bricks in quoins contrasting a white painted rendered wall. The summerhouse brief, was; a timber framed, porched construction, the size was dictated by the available space and the slates by the black and white colour theme. The rear and side walls are semi retaining blockwork, damp-proofed externally, white painted and mated to the front and side elevation in timber. Drainage was installed, as was electricity and water. To the front of the house a new driveway was laid in Tobermore concrete blocks draining into the customers’ existing rainwater system. The lawn was re-laid to turf.

Despite battling very adverse weather and very sticky wet clay, we are delighted by the end product which has transformed our garden. We never believed when the upheaval began that the final result could look so good or fit our brief so well. We are very pleased we asked Grosvenor to undertake the work

Previous Projects